Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért költöztünk haza?

Sokan hiányoltátok (reklamáltátok...) külföldről hazaköltözők írását. Ami persze nem is csoda, hiszen a blog jellegéből adódóan inkább azok írnak, akik valamennyire megtalálták kint a számításukat, vagy éppen tervezik a határátkelést. Ma azonban azon ritka alkalmak egyike van, amikor a történet arról szól, hogy valaki hosszas gyötrődés, szenvedés után sem találta meg külföldön a számítását, ezért hazaköltözött. És most boldog, aminek tiszta szívből örülök. Jöjjön tehát Regina rendkívül tanulságos írása!

(Ma megint lesz Fogadó a Határon! Magyar idő szerint este 8 és 10 között az angliai országfelelős várja a kérdéseket, a beszélgetőpartnereket, szóval Titeket a Facebookon, ahol közel 7000-en szeretettel várunk, gyere és csatlakozz hozzánk te is! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

71 Tovább

A pusztuló ország miatt megyünk el

Az elmúlt napok konkrétabb posztjai után ma egy inkább érzelmi alapon működő történet következik. (Tehát aki adatokat vár, csalódni fog - gondoltam, szólok előre.) Sajnos aligha rendhagyó a történet, hiszen nagyon sokan élnek úgy (és jutnak arra a következtetésre), mint Vikiék.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

377 Tovább

Miért nem tudunk összetartani?

Mai szerzőnk, Csirkusz az egyetem után döbbent rá, hogy a bölcsész diplomával nem sokra megy. Nekiindult a világnak, dolgozott Angliában, majd eljutott Finnországba, és bár most Magyarországon él, feltett szándéka, hogy északon telepszik le. Akad pár kérdése is.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

119 Tovább

Egyszerűen el kell mennem

Nehéz mit írni a mai történet elé... Laurát egy személyes tragédia hajtja a külföldi élet felé, nyáron indul és baráti segítsége is lesz. Ennél többet talán felesleges is lenne mondanom, jöjjön Laura története.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ma magyar idő szerint este 8 és 10 között megint lesz FOGADÓ A HATÁRON, ezúttal DÁNIA országfelelőse várja az érdeklődőket sok szeretettel. Addig is, ha levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

32 Tovább

Dacból jöttem ki Amerikába

Csodálatos történet következik ma, mely Erdélyben indul és Magyarországon át vezet Amerikába, aztán... Hogy mi lesz aztán, azt még nem tudni, mai szerzőnk, Tibor is csak annyit tud, mit szeretne: egyszer magyar gyümölcsfákat metszeni.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Vasárnap magyar idő szerint este 8 és 10 között megint lesz FOGADÓ A HATÁRON, ezúttal DÁNIA országfelelőse várja az érdeklődőket sok szeretettel. Addig is, ha levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

68 Tovább

Miért maradjak Magyarországon?

Tegnap este elkapott az ihlet (...), illetve egy ideje már foglalkoztat a gondolat, amit ezennel meg is valósítok. A mai posztot TI írjátok, és arról szól, hogy miért NE menjek el Magyarországról.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Leveleket, a te személyes történeted pedig a következő címen várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

208 Tovább

Aki teheti, menekül az országból

Sajnos nem egyre inkább tipikusnak mondható történet mai posztunkat jegyző L.-é: több mint két évtized után munkanélkülivé váló pár, a házat fenyegető banktartozás és egy kétségbeesetten nyelvet tanuló család.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Leveleket, a te személyes történeted pedig a következő címen várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

106 Tovább

Söralátét? Mi az? - avagy adóbevallás magyar és svéd módra

Péter Svédországban él és most gondja támadt, mert nem tud kiigazodni a magyar adóbevallás rejtelmein (például azon a csekélységen, hogy kell-e neki...). Közben Svédországban mobilról vallott be adót. Kultúrák, ha (nem) találkoznak.

(Gyere és találkozzunk a Facebook-on! Csatlakozz hozzánk, élénk élet zajlik ott is! Leveleket, a te személyes történeted a következő címen várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

22 Tovább

Tipródó szerelem: menni vagy maradni?

A legtöbbször adottnak vesszük, hogy egy pár mindkét tagja nekivágna a világnak, vagy éppen maradna Magyarországon. Mai írásunk szerzője, Móni nagyon nehéz helyzetben van, mert úgy érzi, mennie kell, ugyanakkor úgy érzi, szerelme boldogabb és sikeresebb lenne Magyarországon. Vajon mi a jó megoldás?

(Ma este is lesz Fogadó a Határon a blog Facebook-oldalán! A szokásos időpontban, magyar idő szerint este 8 és 10 óra között vár titeket az amerikai és a kanári-szigeteki országfelelős! Addig is, ha levélben írnád meg a te személyes történeted, azt a következő címen várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

206 Tovább

Nem látom, hogy lehetne jövőm

Mai szerzőnk, Balázs még Magyarországon él, de nagyon mehetnékje van (vagyunk így egypáran). Elsősorban német nyelvterület érdekli, és rengeteg kérdés gyűlt össze benne, a válaszokhoz a segítségünket kérte.

(Gyere és találkozzunk a Facebook-on! Csatlakozz hozzánk, élénk élet zajlik ott is! Leveleket, a te személyes történeted a következő címen várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

59 Tovább

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek