Sajnos nem egyre inkább tipikusnak mondható történet mai posztunkat jegyző L.-é: több mint két évtized után munkanélkülivé váló pár, a házat fenyegető banktartozás és egy kétségbeesetten nyelvet tanuló család.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Leveleket, a te személyes történeted pedig a következő címen várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

Páromat 23 év munka után a budapesti Pénzügyi Főiskolán szerzett diplomával kivágták a legnagyobb magyar lakossági bankból, mert az új (1,5 éve ott dolgozó) osztályvezető irigykedett a tudására. Május óta próbál munkahelyet találni, de még csak fel sem hívják. Egy 100.000 lakosú megyei jogú városban lakunk, nem a pusztán.

Egy ismerősünk csendben megsúgta "nyugodtan beadhatod, de pályakezdőt keresnek, Te már öreg vagy (42 évesen!!!), sokat kellene neked fizetni". A budapesti állásokhoz folyékony angol és német nyelvtudást kérnek (ismét csak a fiatalok vannak előnyben).

Vagy eladjuk a házunkat, vagy a bank viszi

Elég nehéz megmagyarázni két gyerekünknek, hogy anya diplomával sem kap állást, de Ők azért rendesen tanuljanak. MINEK??? Munkanélküli középiskolával is lehet...

Eddig megpróbáltuk gyerekeinket rendesen nevelni, ide jutottunk. Tavaszig vagy eladjuk a házunkat, vagy a bank viszi el. Mindenhol csak ügynöki állást hirdetnek vállalkozóként, a pénz a meleg vízre sem elég.

Közel tíz év óta nem tudom felfogni, miért éri meg ennek az államnak ennyi minimálbérest alkalmazni. Ahogy a külföldön élők hozzászólásából kiderül, a kinti fizetésekből adóznak, költeni is tudnak, MEGY a gazdaság. NÁLUNK HALDOKLIK!!!

Idén drasztikusan csökken a 200.000,-Ft alatti bruttó jövedelműek nettó fizetése. Vajon az ország hány százalékát érinti: 70-80-90??? Még kevesebből kell kijönnie a családoknak, de a rezsitől kezdve minden emelkedik, ergo a fogyasztás csökken..

Már nem kell a drága szalámi

Mi tartsa itthon az embereket? Aki teheti menekül az országból. Mi is tanuljuk már az angolt.

Végül egy megjegyzés: élelmiszerboltos ismerősöm mesélte, hogy egyre inkább az olcsó dolgokat keresik a vásárlók, a drágát /téliszalámi, rendes sonka/ már be sem szerzi, mert rárohad. Hozzáteszem, nem a nyomornegyedben, hanem családi házas övezetben lakunk, ahol a legtöbb lakó 40-50 év közötti.”

Nyilván ti is sok ilyen történetet ismertek, de azért bennem ott motoszkál a gondolat: tényleg semmit nem lehet tenni azért, hogy ezek az emberi tragédiák ne történjenek meg és az emberek ne az ország elhagyásában lássák az egyetlen esélyt?

Legyél te is országfelelős! Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Finnország, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kanada, Kanári-szigetek, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Sri Lanka, Svájc, Svédország és Törökország. Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

Olvass és szólj hozzá!

Hogyan számoljunk külföldön?

Adóbevallás magyar és svéd módra

Tipródó szerelem: menni vagy maradni?

A mindent eldöntő 30 másodperc

Nem látom, hogy lehetne jövőm

Áldom a sorsom, hogy idevetett

Tragédia külföldön

Mikor kezdünk angollá válni?

Erőszakkal, pénzért adták férjhez

Hogyan jussunk munkához Svájcban?

A jövőmet keresem

Ideiglenesen vagy végleg menjünk?

Megpróbáltatásaink – a lakáskeresés