Tegnap este elkapott az ihlet (...), illetve egy ideje már foglalkoztat a gondolat, amit ezennel meg is valósítok. A mai posztot TI írjátok, és arról szól, hogy miért NE menjek el Magyarországról.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Leveleket, a te személyes történeted pedig a következő címen várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

Próbálkoztam már többször felajánlani a Magyarországon mellett maradást hirdetőknek, hogy írják meg, győzzenek meg, miért ne menjek el ebből az országból, de őszintén szólva nagyon kevés sikerrel. Ez pedig zavar. Zavar, mert szeretném, ha ez a blog érvek ütközőpontja (is) lenne, és ehhez fontosnak tartom, hogy minden vélemény megfelelő teret kapjon.

Másrészt megihletett tableno egyik kommentje, mely szerint: „Sok jó érvet fel lehet hozni arra, hogy miért érdemes Magyarországon élni”, valamint a szintén általa linkelt blog, melyben egy Írországból „visszidáló” írja le négy pontban az érveit. (Röviden ezek a következők: nem „multikulti”, itt érzi igazán jól magát; olcsón lehet most ingatlant venni; a gazdasági helyzet mindenhol rossz; az adóváltozások miatt egy bizonyos kereseti szint fölött csökken a bérkülönbség.)

Azt javaslom tehát, szedjünk össze érveket a maradás mellett, legyen ez ma egy ilyen különleges poszt. Előre kérnék mindenkit (nickeket azért sem írok), hogy NE kérdőjelezzük meg egymás hazaszeretét, magyarságát, induljunk ki abból, hogy mindannyian magyarok vagyunk, még akkor is, ha nem Magyarországon képzeljük el a jövőt. (Na, ezt most közben újragondoltam és keményebb leszek: aki megkérdőjelezi a másik magyarságát, azt azonnal kimoderálom!)

Biztos vagyok benne, hogy ti, akik már elmentetek, sokan tudtok érveket felhozni a maradás mellett (esetleg éppen a kinti tapasztalatok nyomán). Írjátok le ezeket, akkor is, ha nálatok a végösszeg arra jött ki, hogy menni kell!

Tudom, hogy meglehetős kockázatot vállalok ezzel a kísérlettel, de bízom abban, hogy a blog indulása óta eltelt majd' félévben kialakult hangnemet és színvonalat meg tudjuk őrizni és egyébként is, erősen figyelni fogok... :)

Még egyszer, mielőtt belevágnánk, a szabályok: érvelünk (aminek nem része a „hazátlan kutya elkóborol”, ellenben része lehet a „család, barátok, gyökerek fontosabbak, mint az anyagi javak”, hogy csak egy példát mondjak), és tiszteletben tartjuk egymás véleményét, világlátását.

Bízom bennetek, hogy menni fog.

Tehát akkor: miért maradjak Magyarországon?

Legyél te is országfelelős! Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Finnország, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kanada, Kanári-szigetek, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Sri Lanka, Svájc, Svédország és Törökország. Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

Olvass és szólj hozzá!

Aki teheti, menekül az országból

Hogyan számoljunk külföldön?

Adóbevallás magyar és svéd módra

Tipródó szerelem: menni vagy maradni?

A mindent eldöntő 30 másodperc

Nem látom, hogy lehetne jövőm

Áldom a sorsom, hogy idevetett

Tragédia külföldön

Mikor kezdünk angollá válni?

Erőszakkal, pénzért adták férjhez

Hogyan jussunk munkához Svájcban?

A jövőmet keresem

Ideiglenesen vagy végleg menjünk?