Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Álmodtam egy országot

Az én országom a nyugati kultúrkörhöz tartozik. Egy olyan ország, ahol az emberek felelősséggel tartoznak egymásért.

13 Tovább

Odakint farkastörvények uralkodnak

Mai történetünk arra szolgál példával, hogy nyelvtudással, jó állásba kimenve sem feltétlenül találja meg a boldogságot az ember. Andi története kicsit más, mint az eddigiek, hiszen nem legalulról kellett kezdenie. Induljunk el vele együtt mi is Rómába!

6 Tovább

Nem bántuk meg, de nagyon nehéz

Hajón kezdte, most Nizzában takarít mai vendégszerzőnk, aki levelet írna a miniszterelnöknek és legnagyobb gondja, hogy ha gyereke születik, hogyan oldják meg segítség nélkül a mindennapokat. Eszter Facebook-oldalunkra írta meg tanulságos történetét.

35 Tovább

Száz teve és az üvegbúra

Vajon léteznek-e korlátok a más országban boldogulást keresők előtt? Tényleg van-e egy karrierszint, ami fölé a kívülről érkezettek nem kerülhetnek? Mai vendégposztunk szerzője szerint igen.

Anna és párja eddig már 17 országban élt és dolgozott hosszabb-rövidebb ideig, a Szahara közepétől egészen az Északi Sarkkörig. Emailben küldött levele két dologra hívja fel a figyelmet.

17 Tovább

Elindulni, de mennyiből? - gyakorlati tanácsok

Ha már megszületett az elhatározás a távozásról, akkor jön csak a neheze: a tervezés. Hiszen senki sem szeretne az egyébként is a pakliban lévő meglepetésnél még súlyosabbat és nem árt, ha az embernek van tartaléka is.

26 Tovább

Kihasználtak, megaláztak

Olyan sok érdekes, izgalmas történet, hozzászólás érkezik, hogy nem győzök válogatni (ezzel egyúttal elnézést kérek azoktól, akiknek a sztoriját még nem sikerült megjelentetni, ígérem, amit lehet, megteszek és megpróbálok válaszolni is mindenkinek). Próbálok minél többféle véleményt közreadni. (A kép illusztráció.)

95 Tovább

Nem volt vesztenivalóm

Mai vendégszerzőnk mosogatóként dolgozik egy étteremben az egyik uniós országban. Color 34 évesen azért ment el Magyarországról, mert úgy érezte, nincs semmi vesztenivalója.

212 Tovább

Választunk egy országot magunknak

Bár a blog kommentelői között többségben vannak azok, akik fontolgatják Magyarország elhagyását, olyan is akad, aki maradna, de a bürokrácia ezt szinte lehetetlenné teszi.

2 Tovább

Micsoda ország I.: Felháborodás érdektelenség miatt elnapolva

Napok óta várom a felháborodott nyilatkozatokat, elemzéseket, megnyilvánulásokat arra a hírre, mely szerint a 98 százalékos különadó által érintett képviselők mintegy negyven százaléka, vagyis összesen 85 politikus nem tett eleget befizetési kötelezettségének a július 31-i határidőig. Sehol semmi.

10 Tovább

14 nap múlva Svédországba költözünk

Nagyon sok orvos és ápolónő hagyja el Magyarországot, elsősorban a jobb fizetés reményében. De mint mai vendégszerzőnk, egy Erdélyből származó orvos írásából is kiderül, messze nem csak erről van szó. Újabb személyes történet, ezúttal József tollából.

53 Tovább

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek