Németországi kisokos határátkelőknek

Amikor ez a blog jó másfél hónapja útjára indult, akkor úgy terveztem, hogy a személyes történetek mellett konkrét tanácsokkal is próbálok (jobb esetben: próbálunk közösen) majd szolgálni azoknak, akik a külföldi munkavállalást tervezik. Ebben akad némi lemaradásom, ezt remélem pótolni azzal a tervezett sorozattal, ami ezzel a poszttal indul útjára.

16 Tovább

Magyarország közös felelősség?

Érdekes vita bontakozott ki a minap az egyik poszt kapcsán. Ennek lényege az volt, hogy vajon a külföldön élőknek és dolgozóknak mekkora részt kellene vállalniuk Magyarország megváltoztatásából?

71 Tovább

A külföldön élők felelőssége

Mai vendégszerzőnk Lobelt Ledfold (senkiben ne maradjon a kétely szikrája sem: nicknévről van szó...), aki kitartó tanulás és munka után abba a szerencsés helyzetbe került, hogy cége intézte külföldre költözését és az azzal járó adminisztratív terheket. Jöjjön tehát a raccsoló Robert Redford (…) írása Kínából (és ezzel vége is a mókának, nagyon színvonalas írás következik).

17 Tovább

Hogyan lehetsz sikeres külföldön?

Bár mai vendégposztunkat Aropa, egy Finnországban élő fiatal kutató írta, tanácsai általános érvényűek és erősen megfontolandóak. Olvassátok el, hogy szerinte mi a külföldi boldogulás titka!

45 Tovább

Fiatalok, menjetek, amerre láttok!

Mai vendégszerzőnk, MM 21 éves volt, amikor egy nyarat Amerikában töltött egy nyári táborban. Saját bevallása szerint hatalmas élmény volt, a napi 12 óra munka mellett rengeteget tanult munkaerkölcsről, arról, hogyan működik az igazi kapitalizmus. Így aztán nem csoda, hogy az első adandó alkalommal elindult Magyarországról - ezúttal már Írországba, Dublinba. Pechjére éppen 2008 nyara volt, a válság előtti utolsó pillanat, a gyorsan megszerzett munka gyorsan semmivé is vált.

129 Tovább

Mindenki haza akar menni

Mai vendégszerzőnk, Botond azt állítja, hogy szemben a blog "el kell menni" alapállásával a hosszú évek óta külföldön élő magyarok közt egyre markánsabban jelenik meg a "haza kell menni" érzés.

131 Tovább

Lányom védelmében

Elfogtunk egy levelet - kezdődhetne a mai poszt Kern András nyomán, de nem így kezdődik, mert a levél egyenesen a hataratkelo(KUKAC)hotmail.com-ra érkezett. Feladója pedig nem más, mint annak a Kingának az édesapja, aki múlt héten Menjek vagy maradjak? címmel írt vendégposztot a blogon.

Azért döntöttem Golyó56 (maradjunk a nicknevénél) levelének közlése mellett, mert azt gondolom, egy egészen sajátos dilemmának a nagyon fontos másik vetületét mutatja be.

119 Tovább

Rengeteg dologról le kellett mondanom

Mai vendégszerzőnk - akit saját kérésére a Kenguru névvel illetünk - Angliában egyetemista, és sokat dolgozott azért, hogy ezt elmondhassa magáról. Története nem minden tanulság nélkül való.

37 Tovább

Csak az ügyeskedő számít?

 

Mai vendégszerzőnk Magyarországon buszvezető volt és Londonban is a szakmájában tudott elhelyezkedni. Zoltán szerint csak fokozatosan szabad felszámolni a magyarországi egzisztenciát.

 
41 Tovább

Szinte reménytelen a kiköltözés

Egy minapi levélben Géza saját történetén keresztül egy érdekes problémát vetett fel, amire őszintén szólva nem nagyon tudom a választ. Hátha majd ti tudjátok!

32 Tovább

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek