Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A ritka kivételbe csöppentem bele

Ha már a napokban két posztban (egészen pontosan ide kell kattintani az első, ide pedig a második részért) vázoltuk fel LeiterJakab rettenetes németországi tapasztalatait, a kiegyensúlyozottság jegyében ezúttal jöjjön egy olyan írás, amely kifejezetten pozitívan láttatja a németeket (egészen pontosan egy bizonyos német családot). Juli az iskolapadból nyelvet tanulni ment ki, és au-pairként talált magának (saját bevallása szerint is szerencsésen) egy családot (a kép természetesen most is csak illusztráció).

14 Tovább

Bánom, hogy nem előbb mentem el

Mai szerzőnk, Renáta Angliában él, saját bevallása szerint nagyon boldogan. Míg a magyar szociális hálón kiesett, az ottani fenntartotta, amikor kellett, mára pedig beilleszkedtek kislányával.

69 Tovább

Horror Németországban

Tegnap LeiterJakab elkezdte mesélni németországi kalandjait, ma folytatjuk - és az igazán kemény részek csak most következnek: elzárt bőröndök, már-már munkatábor jellegű szabályok egy teljesen kattant munkaadótól... és a szabadulás, valamint a következtetések. Aki még nem tette volna, érdemes elolvasni az első részt is, úgy még ütősebb a mostani.

12 Tovább

Tudhattuk, hol a helyünk

Ma LeiterJakab németországi kalandjairól olvashattok (egészen pontosan az első részt). Ha azt mondom, nem kevés tanulsággal járt a kint töltött idő, akkor visszafogottan fogalmaztam. Íme:

23 Tovább

Mit ér az ember, ha magyar?

Ismét jelentkezik Lobelt Ledfold, egyenesen a távoli Kínából, ahonnan azt a kérdést teszi fel (és adja meg a maga válaszát is rá), hogy vajon kevesebbet ér-e az ember munkavállalóként, ha magyar? Nem elméleti, filozófiai síkon, hanem fizetésnapon, multinál dolgozva. (Előzmények itt! )

40 Tovább

Megpróbáltunk mindent otthon

Mai vendégszerzőnk, Zita (és párja, Ádám) sokat tépelődtek, mielőtt úgy döntöttek: kipróbálják, milyen is Angliában dolgozni. A múltkori, meglehetősen borongós angol poszt után most két optimista ember története következik!

130 Tovább

Senki nem tekint vissza

Ma egészen messzire kalandozunk Pávalány segítségével, aki Indiából küldte el levelét. A mai poszt csupán bevezetője egy, ígérete szerint rendszeresen jelentkező sorozatnak, melyben a mindennapokkal ismerkedhetünk majd meg.

25 Tovább

Modern rabszolgaság Angliában

Mielőtt bárki véletlenül azt gondolná, hogy a külföldi munkavállalás a kezdeti nehézségek után biztos siker, megosztom veletek Bugris londoni élményeit. Vigyázat, kiábrándult történet következik ki nem fizetett munkaórákkal, nem létező szabadsággal és rohamléptekben drágul élettel. Íme, az árnyékos oldal!

98 Tovább

Mindig fel tudtuk segíteni a másikat

Folytatjuk Péter történetét, aki minden mindegy alapon megpályázott egy új-zélandi állást, aminek felmondás, egymillió forintos repülőjegy és házasság lett a vége (az első részt ide kattintva olvashatjátok). Ott kapcsolódunk be, ahol tegnap elvarrtuk a történet szálát, jelesül, hogy hőseink gépe leszáll Új-Zélandon.

12 Tovább

Megyünk valahová a Világ Végére

Mai vendégszerzőnk, Péter minden mindegy alapon megpályázott egy új-zélandi állást, aminek felmondás, egymillió forintos repülőjegy és házasság lett a vége. Irány a világ vége! - 1. rész.

21 Tovább

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek