Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyszerűen kevés voltam

Mai szerzőnk, Gergely korábban már jelentkezett itt egy poszttal, akkor csehországi kalandjait mesélte el. Most Spanyolországba kalauzol el minket, a vele történtek járnak némi tapasztalattal. Lássuk is!

42 Tovább

A haza elveszített engem

Ma Zsanna történetét olvashatjátok, aki már elmúlt ötven éves, amikor úgy döntött, egy angliai kisvárosban, a fia és unokái közelében folytatja életét. Magyarországon részt vett a közéletben is, de úgy látja, a politikusok elengedték sok-sok fiatal (és már nem olyan fiatal) kezét.

Legyél Te is országfelelős, vagy írd meg a saját történeted! Részletek a poszt végén!

157 Tovább

Hánynom kellett az egésztől

Mai vendégszerzőnk, Rocky Balboa története tulajdonképpen végtelenül elszomorító, mert megmutatja, miért érzi ma valaki, aki a pályáján sikeres ember, hogy el kell mennie Magyarországról.

Legyél Te is országfelelős, vagy írd meg a saját történeted! Részletek a poszt végén!

120 Tovább

A svéd kaland

Hát ez a nap is eljött: József az első olyan szerzőnk, aki a blog megszületése óta külföldre ment - az első posztja még Magyarországon íródott, a mai pedig már Svédországból érkezett. Többet szerintem nem is kell mondanom, lássuk!

Legyél te is országfelelős! Vagy írd meg saját történeted! Részletek a poszt végén!

87 Tovább

Elképesztő nyomorból a luxusba

Nem szívesen minősítgetek, de most nem tudom megállni: a blog történetének egyik (számomra) legérdekesebb posztja következik egy általunk gyakorlatilag teljesen ismeretlen országból. Momo angliai kalandjai után (feltétlenül olvassátok el, ha még nem tettétek!) most az Egyesült Arab Emirátusokba visz minket egy fantasztikus utazásra. Tartsatok vele!

117 Tovább

Felfegyverzett csajok és őrületes balagan

Miért éppen Izrael? - teszi fel a kérdést mai szerzőnk, bandirepublic (blogja itt olvasható, erősen ajánlom!), majd természetesen meg is válaszolja. Egy biztos: aki végigolvassa a posztot, megtudja, mi az a balagan, ellátogathat egy Szochnut irodába és bepillantást nyerhet egy kibuc életébe.

22 Tovább

A pituto országa

Ígéretem szerint itt jön Grafogirl írásának második fele (aki az első részt ma reggel nem olvasta, az sürgősen pótolja itt! - az első kép egyébként a szerző erkélyéről készült...), melyből kiderül, mi az a pituto, hogy az adók alacsonyak, az egészségügy pocsék, viszont erősen védik a hazai munkavállalókat. Valamiért nekem mégis bejön - kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is! (Chiléről írt már Ágnes is, itt olvasható a poszt.)

67 Tovább

Chile másképp - kilátás az Andokra

Számomra teljesen váratlanul kitört a Chile-mánia a blogon, köszönhetően Ágnes írásának. Aztán legalább ennyire váratlanul jött egy levél, amit Grafogirl írt Santiagóból és amiben tovább árnyalja a képet. Előre figyelmeztetek mindenkit, hogy egy rendkívül érdekes és informatív írás első része következik! (Kísérletként a második részt kissé csúsztatva, délután olvashatjátok. Ha a kísérlet elbukik, ne habozzatok közölni velem.)

56 Tovább

Mint a mesékben: ingyenes egészségügy

Pedig nem mese az, ami következik, hanem egy kórházi kivizsgálás története Spanyolországból. Címszavakban: INGYENES egészségügy, az ismeretlen hálapénz, modern kórházak... Mindez spanyol "országfelelősünk", Roxi tollából. Hát lássuk!

Folyamatosan gyarapodik csapatunk, már 16 országnak van "felelőse". Ezek (szigorúan ábécésorrendben): Ausztria, Ausztrália, Brunei, Chile, Csehország, Finnország, Franciaország, Hollandia, India, Kanada, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Spanyolország, Svájc és Svédország. Ország persze akad még bőven, úgyhogy várom a további jelentkezéseket, akinek van kedve, csatlakozzon a csapathoz!

29 Tovább

Nem mennék innen haza

Sokan vannak a leendő (vagy már gyakorló) határátkelők közül, akik a legszívesebben valamelyik közeli országba mennének, ami külföld, de mégis elérhető távolságban van. Egyáltalán nem reprezentatív saját tapasztalatom szerint ebben a viszonylatban Ausztria és Csehország (ezen belül is főleg Prága) az élmezőnyben foglal helyet. Mai szerzőnk (és egyben egyik országfelelősünk), Norbert segítségével utóbbiba látogatunk el, részletes árakat, hasznos linkeket is kapunk - és nem utolsósorban megtudjuk, ki uralja a kolbászpiacot.

Folyamatosan gyarapodik csapatunk, már 14 országnak van "felelőse". Ezek (szigorúan ábécésorrendben): Ausztria, Ausztrália, Brunei, Chile, Csehország, Finnország, Franciaország, India, Kanada, Nagy-Britannia, Németország, Spanyolország, Svájc és Svédország. Ország persze akad még bőven, úgyhogy várom a további jelentkezéseket, akinek van kedve, csatlakozzon a csapathoz!

26 Tovább

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek