Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Itt érzem jól magam

Mai vendégszerzőnk erdőmérnök, és szeret Magyarországon élni. Egy időben mégis felmerült benne a gondolat, hogy máshol keresi a boldogulást. Ismerjétek meg Péter történetét!

28 Tovább

Kínában az élet

Mai posztunk egészen különleges lesz, hiszen Szilvi Kínából írt, ami azért lássuk be, nem tartozik a leggyakoribb célországok közé (még). Szilvi és családja (két kisgyerekkel) saját bevallása szerint nem kényszer, vagy anyagi problémák miatt indult neki, hanem férje szakmai lehetőségei következtében. Lassan másfél éve tart a kaland, idén nyáron közben haza is látogattak. Lássuk tehát Szilvi történetét!

10 Tovább

Nem tudom, hol is van az otthonom

Továbbra is érkeznek a levelek, történetek a hataratkelo(KUKAC)hotmail.com levélcímre, amit hálásan köszönök, megpróbálom mindegyiket megjelentetni és persze közben továbbra is biztatni mindenkit, hogy írjon!

Mai vendégszerzőnk B H, aki élt egy kicsit Japánban, most pedig Londonban dolgozik. Az ő történetét és tapasztalatait olvashatjátok alább.

15 Tovább

Hollandia rondán és szépen

A tegnapi filozofálgatósabb poszt (Magyar magyarnak farkasa?) után ma Hollandiába utazunk (legalábbis virtuálisan), mégpedig Szilvia segítségével. Írásából kiderül, hogy a németalföldi országban távolról sem fenékig tejföl az élet, de a végkövetkeztetése mégis az: nem jönne haza a bizonytalanba.

Fogadjátok szeretettel konkrétumokat és jó tanácsokat is tartalmazó írását!

49 Tovább

Nem érzem magam bűnösnek

Mai vendégszerzőnk Tünde, aki az Egyesült Államokban él. Magyarországról biológusként ment el, egy keleti parti egyetemtől kapott állásajánlatot. Innen már ő folytatja.

78 Tovább

Nem lehet visszatérni

A blog kapcsán érkező kommenteket olvasva viszonylag egyértelmű, hogy az olvasók többsége úgy gondolja, más országban könnyebben, talán még boldogabban is élne. Ám vannak más vélemények is, én pedig szeretnék ezeknek is teret adni, mert hiszek benne, hogy közös dolgainkat meg kell beszélnünk és ebben a beszélgetésben mindenféle véleménynek teret kell adni, kulturált keretek között

55 Tovább

Kevés pénzzel Angliába

Mai vendégszerzőnk Bernadett, aki több mint három éve él Angliában. Tizenkét éves kora óta Ausztriában tanult, és amikor 18 évesen Angliába ért (édesanyját követve), gyorsan talált munkát, egy húsgyárban dolgozott minimálbérért, laptopra és iskolai kirándulásra gyűjtve. Aztán megismerkedett valakivel, és mert ott volt az édesanyja is, kint maradt. Itt kapcsolódunk be a történetébe (a kép illusztráció).

52 Tovább

Német albérletben élni

Tegnap filozofálgattunk kicsit (éppenséggel arról, hogy pusztán anyagi megfontolások döntenek-e arról, hogy valaki nekiindul a nagyvilágnak), ma a szikár tények jönnek megint.

Vendégszerzőnk Judit, aki nagyon részletes és informatív beszámolót küldött arról, mire számítson az, aki Németországban szeretne lakást bérelni. Vigyázat, meglepő dolgok következnek!

28 Tovább

Egyszerre két életet élni

Mai utunk Svájcba vezet, vendégszerzőnk részletes és igen informatív írásából kiderül, igazak-e az országról szóló legendák. Kozmopolita posztjából pontos képet kaphatunk arról, hogy Svájcban tényleg még drágább az életed, de szerencsére a fizetésed is. Az is kiderül, hogy távol Magyarországtól is lehet magyarnak nevelni a gyerekeket.

41 Tovább

Hogyan érdemes elindulni?

Mai vendégszerzőnk Németországban él, az egyetem alatt jött a szerelem, ő pedig kint maradt. Most már dolgozik és részletesen elmeséli, mi mennyiben kerül és mennyi pénzzel érdemes útnak indulni.

7 Tovább

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek