Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Beleragadtunk a nagy sáros maszlagba

A mai poszt nagy kérdése: hogyan induljon neki valaki, aki alapvetően művészi hajlamú, és ezzel is szeretne foglalkozni? Orsi írásából az is kiderül, hogy egyelőre a konkrét tervek mintha hiányoznának - hátha ti tudtok segíteni neki.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

133 Tovább

Nem sikerül felvenni a ritmust

Sok szempontból elgondolkodtató írás következik ma. Beküldője, gye immár négy éve próbál beilleszkedni a családjával Manchesterben, saját bevallása szerint sem sok sikerrel. Érzésem szerint gyors, de pontos látleletet kapunk két kultúra eltérő vonásairól, a magyar neveltetés és a brit szokások közti különbségekről. Kíváncsi vagyok, mit szóltok hozzá!

(Egy kis újdonság: küldj képet a lakóhelyedről, a városról, ahol élsz, bárhol is legyen az - valami jellemzőt, szívednek kedveset, vagy csak egyszerűen érdekeset! Ne csak beszélgessünk róla, lássuk is! Ha írsz hozzá pár sort, akkor kikerülhet ide a blogra, vagy mehet a Facebookra, ahol csatlakozz is hozzánk, ha még nem tetted volna meg! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, ne habozz! A cím: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

172 Tovább

Egy londoni zsidó pékség titkai

Szokatlan helyre repít a mai poszt, hiszen Londonban sok magyar él, de emellett zsidó pékségben dolgozni - egészen különleges történet. Engem legalábbis nagyon magával ragadott, remélem, nektek is tetszik majd Luna írása (a kép illusztráció).

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

107 Tovább

Belekóstoltam az igazi függetlenségbe

Többször folyt már vita itt, a blogon arról, hogy ki milyen indokkal vág neki a nagyvilágnak, legyen az pénzszűke, társadalmi kérdések, esetleg magánéleti gondok. Mai szerzőnk, Candy, egyszerűen kíváncsi volt és elege lett az egy helyben toporgásból. Immár két éve él Londonban. Az ő története következik.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

114 Tovább

Úgy érzem, nem itt van a helyem

Mai szerzőnk, Zsuzsanna Londonban au-pair, és bár szereti a várost, mégis idegennek érzi magát. Úgy döntött, szerződése lejártakor megpróbál Magyarországon boldogulni. Egy nagyon érdekes élethelyzet, kíváncsi vagyok, mit reagáltok rá!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

ÚJDONSÁG - INDULÓ FÓRUMOK!! Szóljatok hozzá! Részletek itt!

132 Tovább

Élesben megpróbálni

Nem szokványos írás a mai, hiszen szerzője, Beatrix, nem a saját történetét meséli el, hanem két olyan ismerőséét, akinek ő segített (szállással, vagy közvetlenebbül is) Angliában megragadni. A két történet két különböző kiindulópontot és hozzáállást is bemutat, így nem minden tanulság nélkül való. Olvassátok, szóljatok hozzá!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on, komoly közösségi élet zajlik ott is, sok érdekes kérdéssel, kéréssel, beszélgetéssel. Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com. Ígérem, mindenkinek válaszolok, most ismét meglehetős lemaradásban vagyok, de kis türelmet kérek! Előre - illetve utólag - is kösz!)

51 Tovább

Itt van jövőképünk

Immár nem az első olyan írás következik a sorban, melynél kiderül, hogy bizony magyarországi egyetemről is el lehet menni gyárba dolgozni napi 10 órát, és onnan is ki lehet emelkedni szorgalommal és tanulással. Orsi történetét olvasva sokadszor merül fel bennem, hogy vajon ugyanez Magyarországon is megvalósítható lenne-e...

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on, komoly közösségi élet zajlik ott is, sok érdekes kérdéssel, kéréssel, beszélgetéssel. Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com. Ígérem, mindenkinek válaszolok, most ismét meglehetős lemaradásban vagyok, de kis türelmet kérek! Előre - illetve utülag - is kösz!)

110 Tovább

Mindennap sírva telefonáltam haza

Ma Londonba keveredünk, méghozzá klasszikus helyzetbe: au-pairként. De legalábbis elkísérjük Neniko85-öt, aki tíz évvel ezelőtt határozta el, hogy egyszer a brit fővárosban él majd. Így is lett. Az odáig vezető út is kiderül a posztból.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Tegnap óta már több mint 7000-en vagyunk! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

204 Tovább

Mi a fenét keresek én itt?

Ne kerteljünk: a mai poszt címeként választott kérdésről már sok vita lefolyt a Határátkelőn, de azért viszonylag ritka az, hogy maga a posztíró (ez esetben Viki Skóciából) sugallja azt: nem feltétlenül pálya egyetemi diplomával hotelben takarítani mások piszkát.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com. És ha már Britanniában járunk: vasárnap magyar idő szerint este 8 és 10 között ismét lesz Fogadó a Határon a Facebook-oldalunkon, ezúttal az angliai országfelelős vár majd titeket - gyertek kérdezni!!)

97 Tovább

Láthatatlanul élünk itt

Mielőtt rátérnék a mai poszt témájára, egy jó hír: kisebb kihagyás után ma ismét lesz Fogadó a Határon a Facebook-oldalunkon, magyar idő szerint este 8 és 10 között Judittól, a máltai országfelelőstől kérdezhettek. És akkor a mai történet, amit Annától kaptam, akit egy elsőre rejtélyes betegség döntött le a lábáról és sodort olyan helyzetbe, hogy végül Angliában kötött ki. Felvezetésnek elég ennyi, következzen tehát Anna!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

87 Tovább

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek