Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ott álltam pénz és állás nélkül, elváltan

Mai szerzőnk, Judith megjárta Belgiumot, az Egyesült Államokat, hazajött, elvált és sokat csalódott a magyarországi viszonyokban. Azt mondja: vagy bejön a dolog, vagy rövidesen pakol és megy. Történet egy olyan ember szemszögéből, aki élt már külföldön, de hazajött.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

93 Tovább

Itt van jövőképünk

Immár nem az első olyan írás következik a sorban, melynél kiderül, hogy bizony magyarországi egyetemről is el lehet menni gyárba dolgozni napi 10 órát, és onnan is ki lehet emelkedni szorgalommal és tanulással. Orsi történetét olvasva sokadszor merül fel bennem, hogy vajon ugyanez Magyarországon is megvalósítható lenne-e...

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on, komoly közösségi élet zajlik ott is, sok érdekes kérdéssel, kéréssel, beszélgetéssel. Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com. Ígérem, mindenkinek válaszolok, most ismét meglehetős lemaradásban vagyok, de kis türelmet kérek! Előre - illetve utülag - is kösz!)

110 Tovább

Gazdálkodj okosan Dániában!

A tegnapi poszt kapcsán valaki hiányolta a konkrétumokat - remélhetőleg a mai posztban nem fog csalódni, hiszen dániai országfelelősünk Marci (rendkívüól alapos) bemutatkozása következik. Akik vasárnap megtiszteltek bennünket a Facebook-on tartott Fogadón, már találkozhattak vele, most mindenki más is megismerheti. Irány tehát Dánia, Marcié a szó!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

52 Tovább

Muszáj volt eljönnöm

Mindenekelőtt Boldog Új Évet mindenkinek! 2012 első posztja Amerikába repít minket, egészen pontosan Washingtonba. Kristóf írásából kiderül, miért ment el 22 évesen, és hogyan kapott állást, miközben Magyarországon a gyakorlat hiánya miatt sokszor még válaszra sem méltatták a cégek, vagy ha igen, abban sem volt köszönet.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

36 Tovább

Ez itt egy teljesen különböző ország


Mai szerzőnk egy nyári táborban dolgozva ismerkedett meg az Egyesült Államokkal. A robot ellenére annyira tetszett neki, hogy végül ott ragadt. A miértekről és a hogyanokról következzen Balázs írása.

(Tegnap született egy meglehetős visszhangot kiváltott kiáltvány a politikusokhoz. Ebben arról volt szó, hogy az utolsó utáni pillanatban vagyunk, hogy a vezetők tegyenek valamit azért, hogy az emberek ne menjenek el ebből az országból. "Ha nem tesztek semmit, ha így folytatjátok, aki teheti, elmenekül, és viszi magával a tapasztalatát, hitét, pénzét, az ország jövőjét. Nagy a baj!" - további részletek és a rengeteg hozzászólás ide kattintva érhető el - folytassuk ott is a beszélgetést! )

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

107 Tovább

Nem bírok tovább így élni!

Tegnapi norvégiai kalandozásunkat követően maradunk északon, ezúttal Finnországban. Egészen pontosan Ildikó most következő írásának a finn tapasztalatok csak egy részét adják - de majd meglátjátok, ha végigolvastátok! (A képeket is Ildikótól kaptam.)

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

196 Tovább

Elképzelhetetlen ennél nagyobb kaland

A múltkor ott hagytuk félbe tableno történetét, hogy megérkezett az egyetemre. Mint a mai posztból kiderül, az eddig megpróbáltatások gyenge előhangjai voltak egy két és fél éves kalandnak, benne magukból kivetkőző japánokkal és persze A Harmónia és A Kölcsönös Tisztelet Helye) Kollégium Északi Szárnyával...

53 Tovább

Mint gyárakban a félkész termék

Nagy nap ez a blog életében, hiszen régi törzskommentelőnk, tableno írását adhatjuk közre. Japán kalandjainak első részét olvashatjátok az alábbiakban. Felhívnánk a figyelmet a nem-orthodox (elnézést...) megoldásra, mellyel kijutott Tokióba.

24 Tovább

Hogyan lehetsz sikeres külföldön?

Bár mai vendégposztunkat Aropa, egy Finnországban élő fiatal kutató írta, tanácsai általános érvényűek és erősen megfontolandóak. Olvassátok el, hogy szerinte mi a külföldi boldogulás titka!

45 Tovább

Nem érzem magam bűnösnek

Mai vendégszerzőnk Tünde, aki az Egyesült Államokban él. Magyarországról biológusként ment el, egy keleti parti egyetemtől kapott állásajánlatot. Innen már ő folytatja.

78 Tovább

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek