Mai szerzőnk, EriKru erősen menne, de nem örökre és tulajdonképpen (mint írja) nem is anyagi okokból. Hogy miért, az pillanatokon belül kiderül, miként az is, hogy eldöntötte: világot lát. Hát lássuk! (Ja, most jutott eszembe, hogy előre szólok: a mai a rövid, érzelmi alapon közelítő posztok sorozatának egy darabja, és nem is túl hosszú. Csak gondoltam, tisztázzuk előre, ne a kommentekben kelljen ezen rugózni.)

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

Régi olvasója vagyok a blognak, már csak azért is, mert én is tervezem az elmenetelt, de nem örökre és nem feltétlenül anyagi okokból, bár, kétségtelen, ez is benne van a pakliban.

A sors nem áldott meg olyan adottságokkal, hogy eltartásra bazírozzak, őszintén szólva nem is vonz a HTB-ség, ezért a szabad gyököket tanulásba feccöltem, mert jobban érdekelt, mint a smink, fodrász, műkörmös, shoppingolás, stb.

Most ott tartok, hogy senior pozícióban viszonylag jól keresek egy multinál, van saját lakásom (ugyan svájci frankos hitellel), eltartok egy macskát, s tudom finanszírozni a pénznyelő hobbijaimat.

Nem szólítanak le

Csak éppen nincs kivel megosztani ezeket, mert tartós kapcsolatom években mérhetően rég volt. Nem szólítanak le az utcán, szórakozóhelyen, fitneszteremben, vagy egy koncerten, esetleg sporteseményen, ahogy az másokkal meg szokott történni.

Az internetes próbálkozások is sorra kudarcba fulladtak. Ha pedig egy buliban mégiscsak odajött hozzám valaki, arról szinte mindig kiderült, hogy külföldi. Egyszerűen nem felelek meg a magyar férfiak közízlésének.

Így a "fene nagy jóvilágomban", magánéleti okokból, egy jobb és boldogabb élet reményében szerencsét próbálok külföldön. Persze, mondhatjátok, mi a garancia arra, hogy ott nem leszek egyedül? Tulajdonképpen semmi. De legalább közben világot látok, s nem évi 2-3 hetet nyaralok, hanem az összes külföldön töltött idő lesz egy hosszú nyaralás.

Ausztrália. Vagy Svájc?

Több ország is szóba került német és angol nyelvterületről, olyan szempontok alapján, mint pl. legyen bőven látnivaló, aktív programok (kultúra, sport), kellemes a klíma, egyedülálló nő számára is biztonságos, pörgő a gazdaság és van bőven munkalehetőség. Ez alapján Ausztráliára esett a választás, bár, amikor egy fejvadász zürichi állást ajánlott, meginogtam, a hegyeket, hosszú telet, síelést is el tudnám viselni egy darabig :) Sajnos ez a lehetőség kútba esett, de a lelkesedésem nem csökkent a külföldre költözés iránt.

A kezdeti tőke megvan, csak ki kell várni a kedvező lehetőséget vagy legkésőbb az ausztrál tavasz kezdetét ...Addig is lelkesen küldözgetem az önéletrajzomat fejvadászoknak, állásközvetítőknek, IELTS nyelvvizsgára készülök, útikönyveket olvasok és bújom a fórumokat a felkészülés jegyében.”

Legyél te is országfelelős! Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland. Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

Olvass és szólj hozzá!

A határátkelés otthon kezdődik

A mandilóntól a csokigyárig

Ez a tökéletes ország számomra

Kihasználás felsőfokon

A penge élén táncolunk

LondOff

Beleragadtunk a nagy sáros maszlagba

Kiderült, itt a túlélést tanítják

Most kezdem érezni, hogy megszoktuk

A gyökértelenség megviseli az ember lelkét

Nem sikerül felvenni a ritmust

Tíz dolog, amiért érdemes felmondani

Ami a Vészhelyzet mögött van