Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A magyar maffia kalandjai Izraelben

Ma ismét Izraelbe megyünk (pontosabban visszatérünk, hiszen bandirepublic történetének első részében már jártunk ott), ráadásul egy kibucba. Csupán emlékeztetőül (úgy is mondhatnám, hogy "az előző rész tartalmából"): kiderült, mi az az Ulpan, milyenek az utcán a felfegyverzett csajok és mi az a balagan. Innen folytatjuk, bandirepublicé a szó.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

49 Tovább

Mustamakkara és pikapuuro

Finnországban eddig egyszer járt a Határátkelő és ennek nemsokára lesz is jelentősége. Hogy micsoda, az kiderült országfelelősünk, Alexa írásából, melyből részletesen megismerhetitek ezt a csodálatos országot. (Hogy mi az a mustamakkara és a pikapuuro, bent szerepel a posztban, tessék megkeresni. :)

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom:hataratkeloKUKAChotmail.com)


89 Tovább

Hollandia szubjektív - A kezdetek

Ma ismét egy országfelelősünk következik. Kacce Hollandiáról szóló bevezető írásából (azaz lesz még ennél jóval több konkrétum, ezért ne érje kritika) kiderül, hogyan érdemes nekiindulni, mire kell figyelni.

(Ha szeretnél egy napról napra rohamosan bővülő közösség tagja lenni, csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)


81 Tovább

Hogyan lettünk Svájcok?

Ma svájci országfelelősünk, Tilmir posztja következik arról, miként is sikerült kijutniuk (és ami még fontosabb: megragadniuk) odakint. Szerzőnk első posztja komoly visszhangot váltott ki, szerintem a mai is azt fog, különösen, hogy egészen bevállalós módszerrel költöztek Svájcba. Ahogyan ő fogalmaz: 19-re lapot húzott... (Az eddigi svájci posztokat elolvashatod itt!)

(Vasárnap lévén ma ismét lesz Fogadó a Határon a hihetetlen lendülettel bővülő és pörgő Facebook-oldalunkon! Miután rengeteg levelet kaptam, melyben Csehország felől érdeklődtetek, ezúttal az egyik téma az lesz, a másik pedig a blog történetében ezidáig fehér foltnak számító Franciaország. Gyertek el este 8 és 10 között és kérdezzetek Norbitól és Brigitől! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

40 Tovább

Paprikáskrumpli Chilében avagy Viva Hungría!

A Határátkelő történetének egyik legsikeresebb posztja volt Ági chilei beszámolója, ami után rengetegen mondogattátok, hogy legszívesebben azonnal indulnátok (bevallom, én is így éreztem). Akkor beígértük a folytatást, ami most itt is van.

UPDATE: Egészen mostanáig csak a poszt első fele volt kint, mert úgy gondoltam, van olyan érdekes (és hosszú...), hogy megér két részletet. Leszavaztatok, úgyhogy most csatoltam a második felét is, olvassátok, szóljatok hozzá!!

(Ha szeretnél egy napról napra bővülő közösség tagja lenni, csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

48 Tovább

Egy szál bőrönddel elindulni őrültség

Szép sikerrel indult útjára vasárnap a blog Fogadó a Határon fantázianevű kezdeményezése, melynek lényege hogy két országfelelőstől lehet kérdezni a Facebook-oldalon. Miután nagyon sok érdekes és hasznos dologról esett szó, ezért most következzen egy összefoglaló Spanyolországról, egyenesen Roxi tollából. (Napokon belül érkezik a kanadai írás is.) Lássuk hát, miről beszélgettünk, mit kérdeztetek Roxitól Spanyolországról!

(Ha szeretnél egy napról napra bővülő közösség tagja lenni, csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

25 Tovább

Borzasztóan kell tudni alkalmazkodni

Ma Japán felé vesszük az irányt, mégpedig Mikolt segítségével, aki finoman szólva is tapasztalatból beszél, hiszen lassan 20 éve él a távol-keleti országban. Meglátásai nemcsak a japán körülmények iránt érdeklődőknek lehetnek érdekesek, ezt merem állítani! (Ha szeretnél egy napról napra bővülő közösség tagja lenni, csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

16 Tovább

Nagyságrendekkel jobb, mint otthon

Ma egy országfelelős jelentkezik bevezető írásával (ha te is szívesen bevállalnád, hogy rendszeresen írsz egy országról, ne habozz! Részletek a poszt alján!). Rendszeres és lelkes kommentelőnk, Tilmir Svájcról írta meg tapasztalatait, ezt az írást természetesen majd követik továbbiak is. (A képek csak illusztrációk.)

266 Tovább

Felfegyverzett csajok és őrületes balagan

Miért éppen Izrael? - teszi fel a kérdést mai szerzőnk, bandirepublic (blogja itt olvasható, erősen ajánlom!), majd természetesen meg is válaszolja. Egy biztos: aki végigolvassa a posztot, megtudja, mi az a balagan, ellátogathat egy Szochnut irodába és bepillantást nyerhet egy kibuc életébe.

22 Tovább

Mint a mesékben: ingyenes egészségügy

Pedig nem mese az, ami következik, hanem egy kórházi kivizsgálás története Spanyolországból. Címszavakban: INGYENES egészségügy, az ismeretlen hálapénz, modern kórházak... Mindez spanyol "országfelelősünk", Roxi tollából. Hát lássuk!

Folyamatosan gyarapodik csapatunk, már 16 országnak van "felelőse". Ezek (szigorúan ábécésorrendben): Ausztria, Ausztrália, Brunei, Chile, Csehország, Finnország, Franciaország, Hollandia, India, Kanada, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Spanyolország, Svájc és Svédország. Ország persze akad még bőven, úgyhogy várom a további jelentkezéseket, akinek van kedve, csatlakozzon a csapathoz!

29 Tovább

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek