Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ahol az iskolában szeretik az egyéniséget

Nagyon érdekes írást küldött Új-Zélandról Helga, aki saját bőrén (pontosabban két lányán keresztül) tapasztalta meg, milyen a világ másik felén a közoktatás. Hát mit mondjak, egészen más. Nekem nagyon érdekes volt bepillantani az ottani suliba, remélem, nektek is tetszik majd!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on, ahol már több mint 10 ezren vagyunk! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

90 Tovább

„De (nem) nehéz az iskolatáska...”

Ma ismét jelentkezik svájci országfelelősünk, Tilmir, aki ezúttal az ottani (pontosabban a német részre vonatkozó) oktatási rendszert mutatja meg saját gyermeke példáján keresztül is. Ha azt mondom, hogy vannak erősen szimpatikus vonások is a szisztémában, akkor még nagyon keveset mondtam. Kíváncsi vagyok, mit gondoltok! (A képek illusztrációk.)

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

172 Tovább

A mandilóntól a csokigyárig

Mai utunk Spanyolországba vezet, ott is iskolába megyünk (így pénteken már könnyebb lélekkel...), és kiderül, mi is az a mandilón, és miért sok a kézírással írt gyerekkönyv. Kalauzunk ArtBrigitta. Olvassátok, szóljatok hozzá!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

30 Tovább

Iskola a határon túl

Arra gondoltam, ma beszélgethetnénk az iskoláról (ezúton is elnézést Ottlik Gézától a címért...)! Van miről, hiszen némi túlzással, ahány ország, annyi rendszer. Mai szerzőnk, Eszter írása az amerikai általános iskoláról szól, annak gyermek- (és felnőtt-) központúságáról. Kíváncsi lennék a ti tapasztalataitokra is, legyenek azok magyarországiak, vagy külföldiek. A kérdés tehát adott: kinek mit jelent az iskola, illetve aki külföldön él, miben látja a főbb különbségeket. De előbb jöjjön Eszter igazán színvonalas és érdekes írása!

(Már több mint 8000-en vagyunk a Facebookon, gyere és csatlakozz hozzánk Te is! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, ne habozz! A cím: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

140 Tovább

Miért jó Genfben?

Mai szerzőnk, Gilda férjének köszönhetően telepedett le Svájcban (mint külön kiemeli: nem menekült el, nagyon szereti a hazáját), és most Genfben él, onnan küldte írását, melynek középpontjában elsősorban a gyerekek állnak.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

226 Tovább

Ahol szinte minden olcsó

Mai úticélunk India. Kalauzunk, Viki segítségével vetünk több pillantást az árakra, kiderül, mennyiért lehet jó színvonalon megélni, miként az is, lehet-e sört kapni a tengerparton. (Nem, de igen.) És köszönet a képekért is!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

ÚJDONSÁG - INDULÓ FÓRUMOK!! Szóljatok hozzá! Részletek itt!

49 Tovább

Iskola két földrészen

Mai szerzőnk, hothead nem először jelentkezik. Korábban megtudhattuk, milyen kalandos úton jutottak el Hollandián keresztül Ausztráliába, ma pedig arról olvashatunk, hogyan is néz ki egy iskola a két országban. Egyszóval ma átfogjuk a fél világot. :)

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on, ahol már több mint 7000-en vagyunk! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

135 Tovább

Magyarként egy osztrák faluban

Valamiért az a benyomásom, hogy amikor külföldre költözésről beszélünk, általában nagyváros jut az ember eszébe, holott egy kisebb település, falu legalább annyi előnnyel (még ha másfajtákkal is) kecsegtet. Erre példa a mai poszt, melynek beküldője, Petan egy osztrák faluban éli a mindennapjait. Lássuk, milyen is az óvoda, iskola egy kistelepülésen!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Tegnap óta már több mint 7000-en vagyunk! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

75 Tovább

A valóság a legendás amerikai középiskoláról

Kisebb szünet után visszatérünk az amerikai iskolákba, ezúttal azonban az általános után jöjjenek a gimnáziumok! Kalauzunk ismét Zsuzsa, aki saját tapasztalatból is ír, és egy egészen részletes tájékoztatót állított össze - nem csak érintetteknek.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

80 Tovább

Oktatás amerikai módra

Az elmúlt napokban belecsúsztunk az iskolák témakörébe, és ha már így történt, maradjunk is itt. Mai posztunk az Egyesült Államokról szól, Zsuzsa tollából.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Leveleket, a te személyes történeted pedig a következő címen várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

87 Tovább
«
12

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek