Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ott álltam pénz és állás nélkül, elváltan

Mai szerzőnk, Judith megjárta Belgiumot, az Egyesült Államokat, hazajött, elvált és sokat csalódott a magyarországi viszonyokban. Azt mondja: vagy bejön a dolog, vagy rövidesen pakol és megy. Történet egy olyan ember szemszögéből, aki élt már külföldön, de hazajött.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

93 Tovább

Ott álltam két semmi nem érő diplomával

Lilián Londonból levelez - a nagyon gyenge alliterációt félretéve, mai posztunk bizonyos szempontból érdekes esszenciája sok mindennek: a nem túl színvonalas magyarországi idegennyelv-oktatásnak, a fölösleges "büfé-ruhatár"-szakos diplomáknak, melyeket szinte törvényszerűen követ a kiábrándulás és az újrakezdés (esetünkben a takarítás), végül egy szakma elsajátítása. Na, ha elég homályos voltam, akkor nekivághattok Lilián írásának. :)

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

168 Tovább

Most is mehetnékem van

Ausztráliai országfelelősünk, SMG írása következik ma, és nem akármilyen poszt ez, hiszen úgy szól az elindulásról, hogy közben rólunk, magyarokról, a bennünk lezajlott változásokról és a belső motivációkról is képet fest. Engem nagyon megfogott ez az írás, remélem, ti is így lesztek vele és tudunk egy jót beszélgetni ma is!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

83 Tovább

A döntésem sokkolt mindenkit

Mai utunk Amerikába visz, egyenesen a magyar köznyelvben sajnos meglehetősen gyakran Szilikon-völgynek titulált Szilícium-völgybe. WesleyHun bizonyos szempontból egy igen hatékony formáját választotta a határátkelésnek, hiszen cégen belül ment külföldre dolgozni. Lássuk!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

62 Tovább

Ami a Vészhelyzet mögött van

Ma egy kicsit az egészségüggyel foglalkozunk, méghozzá az amerikaival, melyről sok téves elképzelés terjeng. Ezeket próbálja meg helyretenni Zsuzsi, aki korábban már jelentkezett Amerikából. Szóval, irány az igazi Vészhelyzet!

(Gyere a Facebookra, ahol egyre nagyobb a közösségünk, csatlakozz hozzánk Te is! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, ne habozz! A cím: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

91 Tovább

Csak sikeres magyarokkal találkoztam

A tegnapi viharos nap után ma békésebb vizekre evezünk, méghozzá Józsinak köszönhetően, aki több országban (sőt, kontinensen) is élt és dolgozott már, így van némi összehasonlítási alapja. A német és az amerikai munkakultúráról szól a mai poszt, de legfőképpen arról, hogy az lesz sikeres külföldön, akiben ez a lehetőség Magyarországon is benne van.

(Már több mint 8000-en vagyunk a Facebookon, gyere és csatlakozz hozzánk Te is! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, ne habozz! A cím:hataratkeloKUKAChotmail.com.)

72 Tovább

Iskola a határon túl

Arra gondoltam, ma beszélgethetnénk az iskoláról (ezúton is elnézést Ottlik Gézától a címért...)! Van miről, hiszen némi túlzással, ahány ország, annyi rendszer. Mai szerzőnk, Eszter írása az amerikai általános iskoláról szól, annak gyermek- (és felnőtt-) központúságáról. Kíváncsi lennék a ti tapasztalataitokra is, legyenek azok magyarországiak, vagy külföldiek. A kérdés tehát adott: kinek mit jelent az iskola, illetve aki külföldön él, miben látja a főbb különbségeket. De előbb jöjjön Eszter igazán színvonalas és érdekes írása!

(Már több mint 8000-en vagyunk a Facebookon, gyere és csatlakozz hozzánk Te is! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, ne habozz! A cím: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

140 Tovább

A valóság a legendás amerikai középiskoláról

Kisebb szünet után visszatérünk az amerikai iskolákba, ezúttal azonban az általános után jöjjenek a gimnáziumok! Kalauzunk ismét Zsuzsa, aki saját tapasztalatból is ír, és egy egészen részletes tájékoztatót állított össze - nem csak érintetteknek.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

80 Tovább

Dacból jöttem ki Amerikába

Csodálatos történet következik ma, mely Erdélyben indul és Magyarországon át vezet Amerikába, aztán... Hogy mi lesz aztán, azt még nem tudni, mai szerzőnk, Tibor is csak annyit tud, mit szeretne: egyszer magyar gyümölcsfákat metszeni.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Vasárnap magyar idő szerint este 8 és 10 között megint lesz FOGADÓ A HATÁRON, ezúttal DÁNIA országfelelőse várja az érdeklődőket sok szeretettel. Addig is, ha levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

68 Tovább

Oktatás amerikai módra

Az elmúlt napokban belecsúsztunk az iskolák témakörébe, és ha már így történt, maradjunk is itt. Mai posztunk az Egyesült Államokról szól, Zsuzsa tollából.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Leveleket, a te személyes történeted pedig a következő címen várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

87 Tovább
«
12

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek