Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A ritka kivételbe csöppentem bele

Ha már a napokban két posztban (egészen pontosan ide kell kattintani az első, ide pedig a második részért) vázoltuk fel LeiterJakab rettenetes németországi tapasztalatait, a kiegyensúlyozottság jegyében ezúttal jöjjön egy olyan írás, amely kifejezetten pozitívan láttatja a németeket (egészen pontosan egy bizonyos német családot). Juli az iskolapadból nyelvet tanulni ment ki, és au-pairként talált magának (saját bevallása szerint is szerencsésen) egy családot (a kép természetesen most is csak illusztráció).

14 Tovább

Horror Németországban

Tegnap LeiterJakab elkezdte mesélni németországi kalandjait, ma folytatjuk - és az igazán kemény részek csak most következnek: elzárt bőröndök, már-már munkatábor jellegű szabályok egy teljesen kattant munkaadótól... és a szabadulás, valamint a következtetések. Aki még nem tette volna, érdemes elolvasni az első részt is, úgy még ütősebb a mostani.

12 Tovább

Tudhattuk, hol a helyünk

Ma LeiterJakab németországi kalandjairól olvashattok (egészen pontosan az első részt). Ha azt mondom, nem kevés tanulsággal járt a kint töltött idő, akkor visszafogottan fogalmaztam. Íme:

23 Tovább

Magyarország már nem ugyanaz

Mai vendégszerzőnk, Eleonóra régóta külföldön, Németországban él. Egyik legnagyobb csalódása az volt, hogy amikor Magyarországra látogatott, rájött, az emlékeiben élő ország már nem létezik...

40 Tovább

Németországi kisokos határátkelőknek

Amikor ez a blog jó másfél hónapja útjára indult, akkor úgy terveztem, hogy a személyes történetek mellett konkrét tanácsokkal is próbálok (jobb esetben: próbálunk közösen) majd szolgálni azoknak, akik a külföldi munkavállalást tervezik. Ebben akad némi lemaradásom, ezt remélem pótolni azzal a tervezett sorozattal, ami ezzel a poszttal indul útjára.

16 Tovább

Német albérletben élni

Tegnap filozofálgattunk kicsit (éppenséggel arról, hogy pusztán anyagi megfontolások döntenek-e arról, hogy valaki nekiindul a nagyvilágnak), ma a szikár tények jönnek megint.

Vendégszerzőnk Judit, aki nagyon részletes és informatív beszámolót küldött arról, mire számítson az, aki Németországban szeretne lakást bérelni. Vigyázat, meglepő dolgok következnek!

28 Tovább

Hogyan érdemes elindulni?

Mai vendégszerzőnk Németországban él, az egyetem alatt jött a szerelem, ő pedig kint maradt. Most már dolgozik és részletesen elmeséli, mi mennyiben kerül és mennyi pénzzel érdemes útnak indulni.

7 Tovább
123
»

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek