Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Minél több lehetőséget teremteni

A mai poszt egy korábbi, meglehetősen komoly vitát kiváltó írásra reagálva született. A téma a vegyesházasság, valamint a nyelv és a kultúra megőrzése és továbbadása. Szerzője, Attila nem hétköznapi helyzetben van, hiszen Kanadában él kínai feleségével, és németül beszélő szüleivel. Így aztán a gyermekei négy nyelven beszélnek nap mint nap. Nem akármilyen írás következik, olvassátok, szóljatok hozzá! (A kép illusztráció.)

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

176 Tovább

Kína, az oltári kaland

Vallomással kezdem: már a névválasztása miatt is kedvelem Lobelt Ledfoldot, mai posztja után pedig pláne - ahogy elnézem, Kínából nagyon erősek vagyunk. :) Lobelt saját bevallása szerint nem egy élményekről szóló posztot akart írni (bár lesz benne az is, a hitelesség kedvéért), hanem néhány témát kiválasztva próbált egy reményei szerint objektív képet elétek tárni a saját szemüvegén keresztül. Szerintem sikerrel járt, ti pedig majd a kommentekben elmondjátok a véleményetek.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

64 Tovább

Gyerekrablások, kutyahús – és mégis csodálatos

Szűk egy hónapja jelentkezett első posztjával Kínából András, aki a sikeren felbuzdulva szerencsére folytatja a nekünk, magyaroknak oly egzotikus ország bemutatását. Sok mindenről szó lesz ma: mennyire kell vigyázni a fiúgyerekekre, hogyan eszik a halat, a kutyát, miért köpködnek az utcán - és milyen egy munkás élete. Tartsatok velünk!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

216 Tovább

Erőszakkal, pénzért adták férjhez

A mai egy egészen különleges írás, hiszen egyenesen Kínából érkezett, ahol András immár nyolcadik éve él. Kínai családja lett, így aztán első kézből számol be egy távoli ország magyar szemmel nézve különös családi viszonyairól.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

89 Tovább

Mit ér az ember, ha magyar?

Ismét jelentkezik Lobelt Ledfold, egyenesen a távoli Kínából, ahonnan azt a kérdést teszi fel (és adja meg a maga válaszát is rá), hogy vajon kevesebbet ér-e az ember munkavállalóként, ha magyar? Nem elméleti, filozófiai síkon, hanem fizetésnapon, multinál dolgozva. (Előzmények itt! )

40 Tovább

A külföldön élők felelőssége

Mai vendégszerzőnk Lobelt Ledfold (senkiben ne maradjon a kétely szikrája sem: nicknévről van szó...), aki kitartó tanulás és munka után abba a szerencsés helyzetbe került, hogy cége intézte külföldre költözését és az azzal járó adminisztratív terheket. Jöjjön tehát a raccsoló Robert Redford (…) írása Kínából (és ezzel vége is a mókának, nagyon színvonalas írás következik).

17 Tovább

Kínában az élet

Mai posztunk egészen különleges lesz, hiszen Szilvi Kínából írt, ami azért lássuk be, nem tartozik a leggyakoribb célországok közé (még). Szilvi és családja (két kisgyerekkel) saját bevallása szerint nem kényszer, vagy anyagi problémák miatt indult neki, hanem férje szakmai lehetőségei következtében. Lassan másfél éve tart a kaland, idén nyáron közben haza is látogattak. Lássuk tehát Szilvi történetét!

10 Tovább

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek