Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Úgy döntöttem, kockáztatok

Nem tagadom, kicsit elszomorított a most következő történet. Nem azért, mintha Viktor sztorija ne lenne hihetetlenül pozitív (sőt!), hanem mert belegondoltam, hány ilyen tehetséges, dolgozni akaró és tudó, nyelveket beszélő ember hagyja el az országot hétről hétre... Irány tehát Chile (igen, igen, újabb szerző érkezett a latin-amerikai országból :D), és egy történet tudatosságról, elszántságról és tudásról!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

140 Tovább

Az örök napsütés városa

Régen jártunk már a Határátkelő egyik kedvenc országában, Chilében, úgyhogy épp itt az ideje, hogy visszatérjünk arra a helyre, melyet (egészen minimális túlzással) országfelelősünk, Ági rajzolt fel a térképre: következzen tehát Chilén belül is Arica, és még egy csomó más érdekesség. Jó olvasást és kommentelést!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

71 Tovább

Külföldi munka nyelvtudás nélkül?

Miután több levelet is kaptam, melyben az iránt érdeklődtetek, hogy gyenge nyelvtudással vagy egyenesen nyelvtudás nélkül milyen esélyekkel lehet külföldön elhelyezkedni, gondoltam egyet, és megkértem az országfelelősöket, hogy osszák meg tapasztalataikat. (Előre jelzem: a beérkező válaszokat látva, utólag döntöttem úgy, hogy külön posztot gyártok belőle, ezért a válaszok eltérő hangneme.) Mit mondjak, azért nagy meglepetés nem ért, de a dolog tanulságos - hát lássuk!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

213 Tovább

Chilei szilveszter vicces furcsaságokkal

Valódi különlegességgel próbáljuk meg még egy poszt erejéig visszacsempészni a szilveszteri hangulatot: Ági (blogját itt éritek el) jelentkezett Chiléből és írta meg élményeit. Nem szeretném lelőni a poén(oka)t, úgyhogy inkább olvassátok el. Jó mulatást!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

4 Tovább

Sinterklaas és a miniszoknyás mikuláslánykák

Folytatjuk világjáró karácsonyi körutunkat (tegnap Ausztráliában, Brazíliában és Franciaországban jártunk SMG, hyppia és Barbi segítségével), ma ismét két végletet mutat be két országfelelős: Kacce Hollandiába kalauzol bennünket, ahol tulajdonképpen egy mellékes kis ünnep a Karácsony, míg Ági a távoli Chilébe repít, ahol őrült módon ünnepelnek, és ez valamiért engem nem is lep meg... Jó szórakozást és persze kellemes ünnepeket!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

16 Tovább

Paprikáskrumpli Chilében avagy Viva Hungría!

A Határátkelő történetének egyik legsikeresebb posztja volt Ági chilei beszámolója, ami után rengetegen mondogattátok, hogy legszívesebben azonnal indulnátok (bevallom, én is így éreztem). Akkor beígértük a folytatást, ami most itt is van.

UPDATE: Egészen mostanáig csak a poszt első fele volt kint, mert úgy gondoltam, van olyan érdekes (és hosszú...), hogy megér két részletet. Leszavaztatok, úgyhogy most csatoltam a második felét is, olvassátok, szóljatok hozzá!!

(Ha szeretnél egy napról napra bővülő közösség tagja lenni, csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

48 Tovább

A pituto országa

Ígéretem szerint itt jön Grafogirl írásának második fele (aki az első részt ma reggel nem olvasta, az sürgősen pótolja itt! - az első kép egyébként a szerző erkélyéről készült...), melyből kiderül, mi az a pituto, hogy az adók alacsonyak, az egészségügy pocsék, viszont erősen védik a hazai munkavállalókat. Valamiért nekem mégis bejön - kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is! (Chiléről írt már Ágnes is, itt olvasható a poszt.)

67 Tovább

Chile másképp - kilátás az Andokra

Számomra teljesen váratlanul kitört a Chile-mánia a blogon, köszönhetően Ágnes írásának. Aztán legalább ennyire váratlanul jött egy levél, amit Grafogirl írt Santiagóból és amiben tovább árnyalja a képet. Előre figyelmeztetek mindenkit, hogy egy rendkívül érdekes és informatív írás első része következik! (Kísérletként a második részt kissé csúsztatva, délután olvashatjátok. Ha a kísérlet elbukik, ne habozzatok közölni velem.)

56 Tovább

Egy ország a világ végén

Igazán különleges poszt a mai, hiszen szerzője, Ágnes, Chilében él és különleges azért is, mert hosszabb a megszokottnál (ami egyben kísérlet is, Forceware tegnapi kommentjére reagálásként) - szóval különleges ez a vasárnap, remélem, tetszeni fog nektek az írás, legalább annyira, mint nekem. Vágjunk is bele!

(Még mielőtt belevágnánk, zárójelben megjegyzem, hogy Ágnes egyik azoknak, akik bevállalták az "országfelelősséget". Emellett eddig Svájcból, Svédországból, Spanyolországból, Franciaországból, Kanadából és Németországból akadt egy-egy barátunk, aki vállalta, hogy rendszeresen ír majd konkrét árakat tartalmazó és segítséget is nyújtó posztot. Szóval van még elég hely a világon, lehet jelentkezni!)

És akkor már tényleg következzen Ágnes írása (akinek egyébként őszintén ajánlom a blogját, amit ide kattintva érhettek el)!

75 Tovább

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek