Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gatyában és papucsban Madridban

Aki elszegődik egy multihoz, abba az első naptól azt sulykolják: az a jó benne, hogy az adott vállalat értékrendje mentén mindenhol minden ugyanúgy működik - írja Roxy, gyorsan hozzátéve, hogy ez az, ami Spanyolországban (de legalábbis Madridban) egyáltalán nem igaz. Így aztán a mai posztból kiderül, kell-e angolul tudni egy spanyolországi multinál, hogyan kell öltözni, és kell-e cigizni, ha nem cigizel.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

82 Tovább

Durva francia kasztrendszer és multikulti

Érdekes kérdéskört feszeget mai szerzőnk, Csenge, aki több mint évtizedes franciaországi élet után úgy látja, a határátkelőknek érdemesebb minél multikulturálisabb környezetet keresni, mert a kőkemény francia kasztrendszer egyébként nem, vagy csak nagyon nehezen fogadja be őket. A kommentekben szívesen várom a többiek tapasztalatát is!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

44 Tovább

A pokolból a mennybe

Paul hetek alatt járta meg a poklot és a mennyt. Először menyasszonya felbontotta az eljegyzést, ám nem sokkal később mégis sikerült állást szerezni Németországban, ráadásul Magyarországról. Február közepén kezd kint és megígérte, hogy elmeséli majd azt is, hogyan sikerült beilleszkedni.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com. Egyúttal itt ragadom meg az alkalmat, hogy kvázi szolgálati közleményként türelmet kérjek mindenkitől, folyamatosan válaszolok a levelekre, csak nem mindig megy rögtön - de írjatok bátran!)

29 Tovább

Hánynom kellett az egésztől

Mai vendégszerzőnk, Rocky Balboa története tulajdonképpen végtelenül elszomorító, mert megmutatja, miért érzi ma valaki, aki a pályáján sikeres ember, hogy el kell mennie Magyarországról.

Legyél Te is országfelelős, vagy írd meg a saját történeted! Részletek a poszt végén!

120 Tovább

Mit ér az ember, ha magyar?

Ismét jelentkezik Lobelt Ledfold, egyenesen a távoli Kínából, ahonnan azt a kérdést teszi fel (és adja meg a maga válaszát is rá), hogy vajon kevesebbet ér-e az ember munkavállalóként, ha magyar? Nem elméleti, filozófiai síkon, hanem fizetésnapon, multinál dolgozva. (Előzmények itt! )

40 Tovább

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek