Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hollandiai rémtörténetek

Többször felmerült már a blogon is, hogy mennyire kell vigyázni a külföldi munkavállalással és milyen nehéz megbízható közvetítőt találni. Erre példa Péter írása, aki Hollandiából hozott finoman szólva is elgondolkodtató történeteket. Nektek milyen tapasztalataitok vannak / voltak?

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

109 Tovább

Kiderült, itt a túlélést tanítják

Sajátos mikrovilágba kalauzol ma minket Hothead, akinek a családjában, a gyerekek között az úszás nagy szenvedély. Írásának érdekessége, hogy szerintem ezen a sajátos világon keresztül elég jól átjön a különböző országok, kontinensek közötti hozzáállás, és nem csak az úszásoktatás terén... Kíváncsian várom, hogyan fogadjátok a main posztot, hiszen ez egyike azon ritkább alkalmaknak, amikor nem a nagy, általános képet látjuk, hanem annak csak egy apró szeletét. (A nyitókép saját választás, illusztráció, a másik kettőért köszönet Hotheadnek!)

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

29 Tovább

Iskola két földrészen

Mai szerzőnk, hothead nem először jelentkezik. Korábban megtudhattuk, milyen kalandos úton jutottak el Hollandián keresztül Ausztráliába, ma pedig arról olvashatunk, hogyan is néz ki egy iskola a két országban. Egyszóval ma átfogjuk a fél világot. :)

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on, ahol már több mint 7000-en vagyunk! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

135 Tovább

Külföldi munka nyelvtudás nélkül?

Miután több levelet is kaptam, melyben az iránt érdeklődtetek, hogy gyenge nyelvtudással vagy egyenesen nyelvtudás nélkül milyen esélyekkel lehet külföldön elhelyezkedni, gondoltam egyet, és megkértem az országfelelősöket, hogy osszák meg tapasztalataikat. (Előre jelzem: a beérkező válaszokat látva, utólag döntöttem úgy, hogy külön posztot gyártok belőle, ezért a válaszok eltérő hangneme.) Mit mondjak, azért nagy meglepetés nem ért, de a dolog tanulságos - hát lássuk!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

213 Tovább

El innen!

Egészen fantasztikus történet jutott mára, hothead tollából (billentyűzetéből), aki az elmúlt pár évben kétszer váltott országot: először Magyarországról kényszerűségből Hollandiába, majd onnan tovább az eredeti célba, Ausztráliába. Rendkívül tanulságos történet, olvassátok, szóljatok hozzá!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Leveleket, a te személyes történeted pedig a következő címen várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

155 Tovább

Tragédia külföldön

Nehezen tudok bármit is mondani a mai poszt előtt, és feleslegesen inkább nem fecsegnék. Zuzimama tavaly novemberben, tragikusan hirtelen veszítette el a férjét és maradt két gyerekkel egyedül Hollandiában. Az ő története következik.

(Gyere és találkozzunk a Facebook-on! Csatlakozz hozzánk, élénk élet zajlik ott is! Leveleket, a te személyes történeted a következő címen várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

181 Tovább

A jövőmet keresem

Mai szerzőnk, Kata elsősorban azért ment Hollandiába, hogy megtanulja a nyelvet. Ma, 3 év után igényesnek és kissé zárkózottnak tartja a hollandokat, akik ugyanakkor hangosan énekelnek a biciklin.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

66 Tovább

Megpróbáltatásaink - a lakáskeresés

Tételezzük fel, hogy megkaptuk álmaink állását külföldön, izgatottan készülődünk az új életre, melynek egyik legfontosabb kérdése: hol fogunk lakni? A lakásbérlés nehézségeiben ma országfelelősünk, Kacce segít eligazodni Hollandia példáján.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

7 Tovább

Nem adtam fel, az nekem nem megy

Miután Karácsonykor három nap alatt a magunk szerény keretei között végigfutottuk a világot (na jó, egy kis szeletét, de igyekeztünk minél több helyről beszámolni), hogy megmutassuk, hol hogyan ünnepelnek az emberek (a részeket sorrendben itt, itt és itt olvashatjátok, ha valaki inkább a családja és a bejgli mellett döntött volna, amit persze abszolút megértek, sőt!), most visszatérünk a "normál üzemmódba". Illetve talán mégsem, mert Sagenn történetét olvasva valamiért nekem mégis a karácsony, a küzdés és a szeretet, a másik megsegítése járt a fejemben. Ha elolvassátok (amit szívből ajánlok, mert elgondolkodtató történet), biztosan megértitek, miért.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

44 Tovább

Sinterklaas és a miniszoknyás mikuláslánykák

Folytatjuk világjáró karácsonyi körutunkat (tegnap Ausztráliában, Brazíliában és Franciaországban jártunk SMG, hyppia és Barbi segítségével), ma ismét két végletet mutat be két országfelelős: Kacce Hollandiába kalauzol bennünket, ahol tulajdonképpen egy mellékes kis ünnep a Karácsony, míg Ági a távoli Chilébe repít, ahol őrült módon ünnepelnek, és ez valamiért engem nem is lep meg... Jó szórakozást és persze kellemes ünnepeket!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

16 Tovább
«
12

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek