Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Söralátét? Mi az? - avagy adóbevallás magyar és svéd módra

Péter Svédországban él és most gondja támadt, mert nem tud kiigazodni a magyar adóbevallás rejtelmein (például azon a csekélységen, hogy kell-e neki...). Közben Svédországban mobilról vallott be adót. Kultúrák, ha (nem) találkoznak.

(Gyere és találkozzunk a Facebook-on! Csatlakozz hozzánk, élénk élet zajlik ott is! Leveleket, a te személyes történeted a következő címen várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

22 Tovább

Nászutasok és alkuszok

Múltkori, igencsak hiánypótló, a kultúrsokk különböző fázisairól szóló (és mindenkinek melegen ajánlott!!) írása után ismét jelentkezett Wilhelmus, aki ezúttal a külföldi hivatali ügyintézés rejtelmeibe kalauzol bennünket, a "nászutas" és az "alku" szakaszaiban. (Aki nem tudja, miről van szó, feltétlenül olvassa el a szerző előző írását.) A poszt nem kevésbé izgalmas és elgondolkodtató, mint az első, úgyhogy olvasásra fel!

(Ma este 8 és 10 között ismét Fogadó a Határon a Facebook-on ! Ezúttal Svájcról és a Kanári-szigetekről - igen, bizony!!! - kérdezhettek az országfelelősöktől! Gyertek, beszélgessünk egy jót! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

14 Tovább

Ügyintézés indulás előtt

A blog indulása óta rengeteg szó esett érzelmi és anyagi indítékokról. A mai posztban arról olvashattok, mi a teendő akkor, amikor valaki végleg eldöntötte: nekivág és külföldre költözik.

52 Tovább

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek