Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Már alig várom, hogy otthon legyek

Valami azt súgja lesz nagy vita a mai posztból, hiszen szerzőnk, Jules éppen csomagol. Kanadából indul haza - hogy miért, azt a sok apró tapasztalatból összeálló kép magyarázza meg.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

146 Tovább

Minél több lehetőséget teremteni

A mai poszt egy korábbi, meglehetősen komoly vitát kiváltó írásra reagálva született. A téma a vegyesházasság, valamint a nyelv és a kultúra megőrzése és továbbadása. Szerzője, Attila nem hétköznapi helyzetben van, hiszen Kanadában él kínai feleségével, és németül beszélő szüleivel. Így aztán a gyermekei négy nyelven beszélnek nap mint nap. Nem akármilyen írás következik, olvassátok, szóljatok hozzá! (A kép illusztráció.)

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

176 Tovább

Külföldi munka nyelvtudás nélkül?

Miután több levelet is kaptam, melyben az iránt érdeklődtetek, hogy gyenge nyelvtudással vagy egyenesen nyelvtudás nélkül milyen esélyekkel lehet külföldön elhelyezkedni, gondoltam egyet, és megkértem az országfelelősöket, hogy osszák meg tapasztalataikat. (Előre jelzem: a beérkező válaszokat látva, utólag döntöttem úgy, hogy külön posztot gyártok belőle, ezért a válaszok eltérő hangneme.) Mit mondjak, azért nagy meglepetés nem ért, de a dolog tanulságos - hát lássuk!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

213 Tovább

A mindent eldöntő 30 másodperc

Tulajdonképpen egészen meglepő, de ha jól számolom, első írásával jelentkezik most nálunk Canadacruiser (ami persze az én hibám, mert eddig nem kértem... :D), aki meglehetősen aktuális, hiszen az előző posztok nyomán többször felmerült: miként lehet külföldön állást szerezni. Nos, egy dolog biztosnak tűnik: jól megírt önéletrajz nélkül nem nagyon... Így aztán most jöjjön egy kis segítség egyenesen Kanadából!

(Gyere és találkozzunk a Facebook-on! Csatlakozz hozzánk, élénk élet zajlik ott is! Leveleket, a te személyes történeted a következő címen várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

32 Tovább

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek