Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A mandilóntól a csokigyárig

Mai utunk Spanyolországba vezet, ott is iskolába megyünk (így pénteken már könnyebb lélekkel...), és kiderül, mi is az a mandilón, és miért sok a kézírással írt gyerekkönyv. Kalauzunk ArtBrigitta. Olvassátok, szóljatok hozzá!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

30 Tovább

Iskola a határon túl

Arra gondoltam, ma beszélgethetnénk az iskoláról (ezúton is elnézést Ottlik Gézától a címért...)! Van miről, hiszen némi túlzással, ahány ország, annyi rendszer. Mai szerzőnk, Eszter írása az amerikai általános iskoláról szól, annak gyermek- (és felnőtt-) központúságáról. Kíváncsi lennék a ti tapasztalataitokra is, legyenek azok magyarországiak, vagy külföldiek. A kérdés tehát adott: kinek mit jelent az iskola, illetve aki külföldön él, miben látja a főbb különbségeket. De előbb jöjjön Eszter igazán színvonalas és érdekes írása!

(Már több mint 8000-en vagyunk a Facebookon, gyere és csatlakozz hozzánk Te is! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, ne habozz! A cím: hataratkeloKUKAChotmail.com.)

140 Tovább

Iskola két földrészen

Mai szerzőnk, hothead nem először jelentkezik. Korábban megtudhattuk, milyen kalandos úton jutottak el Hollandián keresztül Ausztráliába, ma pedig arról olvashatunk, hogyan is néz ki egy iskola a két országban. Egyszóval ma átfogjuk a fél világot. :)

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on, ahol már több mint 7000-en vagyunk! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

135 Tovább

Magyarként egy osztrák faluban

Valamiért az a benyomásom, hogy amikor külföldre költözésről beszélünk, általában nagyváros jut az ember eszébe, holott egy kisebb település, falu legalább annyi előnnyel (még ha másfajtákkal is) kecsegtet. Erre példa a mai poszt, melynek beküldője, Petan egy osztrák faluban éli a mindennapjait. Lássuk, milyen is az óvoda, iskola egy kistelepülésen!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Tegnap óta már több mint 7000-en vagyunk! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

75 Tovább

A valóság a legendás amerikai középiskoláról

Kisebb szünet után visszatérünk az amerikai iskolákba, ezúttal azonban az általános után jöjjenek a gimnáziumok! Kalauzunk ismét Zsuzsa, aki saját tapasztalatból is ír, és egy egészen részletes tájékoztatót állított össze - nem csak érintetteknek.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

80 Tovább

Iskola és óvoda külföldön

Hiába van szombat, nincs kegyelem: ma bizony óvodába és iskolába megyünk. :) Ugyan csak virtuálisan és Svájcban, de akkor is. Úgyhogy ki az ágyból és indulás: Lívia segítségével megnézzük, milyen is a svájci közoktatás!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Leveleket, a te személyes történeted pedig a következő címen várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

103 Tovább

Bánom, hogy nem előbb mentem el

Mai szerzőnk, Renáta Angliában él, saját bevallása szerint nagyon boldogan. Míg a magyar szociális hálón kiesett, az ottani fenntartotta, amikor kellett, mára pedig beilleszkedtek kislányával.

69 Tovább

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek