Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szültem angolul, majd németül

A mai poszt egy egészen különleges részét mutatja be az ember életének, méghozzá a gyerekszülést. Nóra abban a (mi szempontunkból kétségkívül szerencsés) helyzetben van, hogy egyik gyermeke Hollandiában, a másik Ausztriában született, így aztán a most következő írás egészen különleges, hiszen egy poszton belül két ország eltérő rendszerét is megismerhetitek.

(Ha szeretnél egy napról napra bővülő közösség tagja lenni, csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

45 Tovább

Nyit a Fogadó a Határon!

Ez csak egy gyors emlékeztető poszt mindenkinek, hogy már alig két óra és magyar idő szerint ma este 2000 órakor megnyílik a Fogadó a Határátkelő Facebook-oldalán.

1 Tovább

Kultúrsokk és ami vele jár...

Egy egészen különleges posztot ajánlok mára, Wilhelmus írását, aki talán tükröt tart a saját reakcióink, szemléletünk elé. A szerző lassan 3 éve már, hogy Hollandiában él a férjével és 3 gyermekükkel együtt. Ma kivételesen nem személyes történet következik, de nagyon őszintén mondom, hogy teljes szívemből ajánlom a végigolvasását.

(Ha szeretnél egy napról napra bővülő közösség tagja lenni, és részt venni a Fogadóban, csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

165 Tovább

A 21. század rabszolgái

Svédországot gyakran emlegetik úgy, mint a jóléti állam mintapéldáját, ahová tulajdonképpen csak megérkezni kell és attól a pillanattól kezdve minden csodálatos. Mai szerzőnk, Micke írásából kiderül, ez távolról sincs így, sőt!

(Ha szeretnél egy napról napra bővülő közösség tagja lenni, és részt venni a Fogadóban, csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

55 Tovább

Borzasztóan kell tudni alkalmazkodni

Ma Japán felé vesszük az irányt, mégpedig Mikolt segítségével, aki finoman szólva is tapasztalatból beszél, hiszen lassan 20 éve él a távol-keleti országban. Meglátásai nemcsak a japán körülmények iránt érdeklődőknek lehetnek érdekesek, ezt merem állítani! (Ha szeretnél egy napról napra bővülő közösség tagja lenni, csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

16 Tovább

Nagyságrendekkel jobb, mint otthon

Ma egy országfelelős jelentkezik bevezető írásával (ha te is szívesen bevállalnád, hogy rendszeresen írsz egy országról, ne habozz! Részletek a poszt alján!). Rendszeres és lelkes kommentelőnk, Tilmir Svájcról írta meg tapasztalatait, ezt az írást természetesen majd követik továbbiak is. (A képek csak illusztrációk.)

266 Tovább

Egyszerűen kevés voltam

Mai szerzőnk, Gergely korábban már jelentkezett itt egy poszttal, akkor csehországi kalandjait mesélte el. Most Spanyolországba kalauzol el minket, a vele történtek járnak némi tapasztalattal. Lássuk is!

42 Tovább

A haza elveszített engem

Ma Zsanna történetét olvashatjátok, aki már elmúlt ötven éves, amikor úgy döntött, egy angliai kisvárosban, a fia és unokái közelében folytatja életét. Magyarországon részt vett a közéletben is, de úgy látja, a politikusok elengedték sok-sok fiatal (és már nem olyan fiatal) kezét.

Legyél Te is országfelelős, vagy írd meg a saját történeted! Részletek a poszt végén!

157 Tovább

Hánynom kellett az egésztől

Mai vendégszerzőnk, Rocky Balboa története tulajdonképpen végtelenül elszomorító, mert megmutatja, miért érzi ma valaki, aki a pályáján sikeres ember, hogy el kell mennie Magyarországról.

Legyél Te is országfelelős, vagy írd meg a saját történeted! Részletek a poszt végén!

120 Tovább

A svéd kaland

Hát ez a nap is eljött: József az első olyan szerzőnk, aki a blog megszületése óta külföldre ment - az első posztja még Magyarországon íródott, a mai pedig már Svédországból érkezett. Többet szerintem nem is kell mondanom, lássuk!

Legyél te is országfelelős! Vagy írd meg saját történeted! Részletek a poszt végén!

87 Tovább

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek