Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ma költözöm Svájcba

Ismét egy különleges pillanat jött el a blog életében: miközben ti ezt a bejegyzést olvassátok, szerzője, svájcinéger éppen útban van új otthona, Svájc felé, ahol holnapután, azaz csütörtökön áll munkába. Mindenekelőtt minden jót neki, nagyon remélem, majd beszámol az élményeiről. Addig is olvassátok el, hogyan jutott el idáig!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

72 Tovább

Hogyan lettünk Svájcok?

Ma svájci országfelelősünk, Tilmir posztja következik arról, miként is sikerült kijutniuk (és ami még fontosabb: megragadniuk) odakint. Szerzőnk első posztja komoly visszhangot váltott ki, szerintem a mai is azt fog, különösen, hogy egészen bevállalós módszerrel költöztek Svájcba. Ahogyan ő fogalmaz: 19-re lapot húzott... (Az eddigi svájci posztokat elolvashatod itt!)

(Vasárnap lévén ma ismét lesz Fogadó a Határon a hihetetlen lendülettel bővülő és pörgő Facebook-oldalunkon! Miután rengeteg levelet kaptam, melyben Csehország felől érdeklődtetek, ezúttal az egyik téma az lesz, a másik pedig a blog történetében ezidáig fehér foltnak számító Franciaország. Gyertek el este 8 és 10 között és kérdezzetek Norbitól és Brigitől! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

40 Tovább

Nagyságrendekkel jobb, mint otthon

Ma egy országfelelős jelentkezik bevezető írásával (ha te is szívesen bevállalnád, hogy rendszeresen írsz egy országról, ne habozz! Részletek a poszt alján!). Rendszeres és lelkes kommentelőnk, Tilmir Svájcról írta meg tapasztalatait, ezt az írást természetesen majd követik továbbiak is. (A képek csak illusztrációk.)

266 Tovább

Dolgok, amiket nem tudnék feladni

Attila és családja Svájc francia nyelvterületén él, Neuchâtel kantonban immáron 11 éve, és mint írja, nem kíván hazaköltözni. Mint fogalmaz, "erőszakkal kellene visszakergetni, ha véletlenül svájci barátaink úgy döntenének, hogy elegük van belőlünk, de akkor is csak országot váltanék, de nem Magyarhonra". Jöjjön tehát Attila története, a végén svájcias pedantériával kis táblázatban a megélhetési költségek.

258 Tovább

Egyszerre két életet élni

Mai utunk Svájcba vezet, vendégszerzőnk részletes és igen informatív írásából kiderül, igazak-e az országról szóló legendák. Kozmopolita posztjából pontos képet kaphatunk arról, hogy Svájcban tényleg még drágább az életed, de szerencsére a fizetésed is. Az is kiderül, hogy távol Magyarországtól is lehet magyarnak nevelni a gyerekeket.

41 Tovább
12
»

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek