Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyarként egy osztrák faluban

Valamiért az a benyomásom, hogy amikor külföldre költözésről beszélünk, általában nagyváros jut az ember eszébe, holott egy kisebb település, falu legalább annyi előnnyel (még ha másfajtákkal is) kecsegtet. Erre példa a mai poszt, melynek beküldője, Petan egy osztrák faluban éli a mindennapjait. Lássuk, milyen is az óvoda, iskola egy kistelepülésen!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Tegnap óta már több mint 7000-en vagyunk! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

75 Tovább

Ami megdöbbentő Bécsben

Ahhoz képest, hogy milyen közel van az ország és Bécs, és mennyien próbálkoznak szerencsével az osztrák fővárosban, elég kevés írás született még nyugati szomszédunkról. Így kezdődik az a levél, amit Nórától kaptam, és mivel nem tudok mást tenni, mint egyetérteni vele, most részben pótoljuk a hiányosságot. Jöjjön tehát Bécs, és a megélhetés nagy kérdései.

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted, azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com)

139 Tovább

Nem látom, hogy lehetne jövőm

Mai szerzőnk, Balázs még Magyarországon él, de nagyon mehetnékje van (vagyunk így egypáran). Elsősorban német nyelvterület érdekli, és rengeteg kérdés gyűlt össze benne, a válaszokhoz a segítségünket kérte.

(Gyere és találkozzunk a Facebook-on! Csatlakozz hozzánk, élénk élet zajlik ott is! Leveleket, a te személyes történeted a következő címen várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

59 Tovább

Ideiglenesen vagy végleg menjünk?

Komoly adósságunkat kezdjük törleszteni, hiszen valamiért eddig meglehetősen kevés írás jelent még meg nálunk Ausztriáról, ami nekem is némi meglepetés. Most azonban országfelelősünk, Franciska küldött egy posztot a szezonmunka kontra állandó munka témakörében. Lássuk!

(Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

2 Tovább

Szültem angolul, majd németül

A mai poszt egy egészen különleges részét mutatja be az ember életének, méghozzá a gyerekszülést. Nóra abban a (mi szempontunkból kétségkívül szerencsés) helyzetben van, hogy egyik gyermeke Hollandiában, a másik Ausztriában született, így aztán a most következő írás egészen különleges, hiszen egy poszton belül két ország eltérő rendszerét is megismerhetitek.

(Ha szeretnél egy napról napra bővülő közösség tagja lenni, csatlakozz hozzánk a Facebook-on! Ahol még elérhetsz és ahová a személyes történeteket várom: hataratkeloKUKAChotmail.com)

45 Tovább

Elindulni, de mennyiből? - gyakorlati tanácsok

Ha már megszületett az elhatározás a távozásról, akkor jön csak a neheze: a tervezés. Hiszen senki sem szeretne az egyébként is a pakliban lévő meglepetésnél még súlyosabbat és nem árt, ha az embernek van tartaléka is.

26 Tovább
12
»

Határátkelő

blogavatar

Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük.

Utolsó kommentek